Лавров: Германия и Франция убиха Минските споразумения, защитавайки Киев

"Инсценировката приключи, край на комедията", заяви руският външен министър

18.07.2022 | 10:50 Редактор: Тодор Петров
Лавров: Германия и Франция убиха Минските споразумения, защитавайки Киев

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Берлин и Париж са "убили" Минските споразумения, защитавайки Киев, който открито отказа да ги изпълнява.

Според него канцлерът на Германия Олаф Шолц се старае напразно в опитите си да изиска от Русия ново споразумение за гарантиране на териториалната цялост и суверенитета на Украйна след провала на Минските споразумения.

"Инсценировката приключи, край на комедията. Цената на тази постановка все още се плаща от украинския народ, който години наред е принуждаван от Запада да се примирява с това, че живее под потисничеството на русофобски неонацистки режим", коментира Лавров.

Външният министър подчертава пред в."Известия", че Минските споразумения са се превърнали в поредната инсценировка от страна на Запада, за което наскоро заяви директно бившият украински президент Петро Порошенко, пише БГНЕС. 

Според него Киев изобщо не е възнамерявал да изпълнява тези споразумения, но те са били необходими на страната му да "спечели време" и да "изгради мощни въоръжени сили".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Куизъц Хадерах
преди 1 година
Тези само се чудят как да оправдаят агресията си в Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар