Twitter ще съди Мъск заради отказа му да придобие компанията

Според специалисти милиардерът има малък шанс за успех в процеса

11.07.2022 | 17:36 Редактор: Елеонора Танева
Twitter ще съди Мъск заради отказа му да придобие компанията

Twitter ще започне съдебната битка срещу Илcн Мъск до дни заради оттеглянето му от придобиването на компанията. Тя вече е наела адвокатска кантора, специализирана в областта на сливанията. Според специалисти милиардерът има малък шанс за успех в процеса, а ходът е по-скоро опит за предоговаряне на цената по сделката. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов пред Bloomberg TV Bulgaria.

В петък, след затварянето на американската борса, Мъск обяви, че ще се откаже от вече договореното поглъщане на Twitter на стойност 44 млрд. долара. За подобна стъпка се спекулираше от седмици. Милиардерът обясни, че Twitter е нарушила няколко точки от споразумението за поглъщане.

Съдията по това дело ще се вгледа внимателно в гъсто формулираните тънкости на споразумението за покупка от 73 страници, а съдът рядко е заставал на страната на страни, които, подобно на Мъск, се опитват да се откажат от ангажименти за придобиване.

"Решението на Мъск да подпише сделката, без да извърши надлежна проверка, може да работи срещу него. ргументът на адвокатите му, че не се прави проверка, а се проверяват нещата по-късно, просто не е начинът, по който се работи в сферата на сливанията и придобиванията на големи компании, и ако бъде приет, ще изложи акционерите на риск", казва Робърт Профусек, ръководител на отдела за сливания и придобивания в адвокатската кантора Jones Day. 

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК