РСМ получи за разглеждане френското предложение за присъединяване към ЕС

Организаторите на демонстрациите срещу френското предложение обявиха, че вече ще организират блокади

08.07.2022 | 13:00 Редактор: Ирена Бакърджиева
РСМ получи за разглеждане френското предложение за присъединяване към ЕС

В Скопие народните представители получиха за разглеждане френското предложение за преговорите за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС. За тази вечер не е предвидено заседание по тази точка, информира пресслужбата на Събранието.

Снощи беше разпространено изявление на френския президент Еманюел Макрон, който отбеляза, че народът в Република Северна Македония трябва да реши дали да се възползва от историческата възможност за влизане в активната фаза на процеса за присъединяване към Европейския съюз.

Организаторите на демонстрациите срещу френското предложение в Скопие обявиха, че вече ще организират блокади - както пред сградата на правителството, така и по три от главните пътища в страната - Щип-Велес, за Струмица и за Прилеп. Управляващи и опозиция призоваха за мирни протести, но продължават и взаимните обвинения за провокации, съобщи БНР.

В албанската столица Тирана снощи бяха организирани многолюдни протести срещу увеличение на цените, бедността и корупцията. Демонстрацията се проведе пред сградата на правителството на Еди Рама и бе предвождана от опозиционната Демократическа партия. Не се съобщава за сблъсъци с полицията, която охраняваше протестите.  

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК