Българи заключиха децата си в кола на жегата в Гърция, полицаи разбиха прозорците, за да ги спасят

Минувачи тропали по прозорците, но децата не реагирали

05.07.2022 | 18:45 Редактор: Елеонора Танева

Инцидент с българчета в Гърция. Четири деца бяха спасени от задушаване, след като родителите им ги оставили заключени в автомобила. Мъжът и жената - българи, са арестувани. Семейството било на море в южната ни съседка, а инцидентът станал, докато се връщали към България.

Родителите оставили колата с четирите деца в центъра на Серес в неделя вечерта, когато температурите в града все още са изключително високи. Двойката отишла да се храни в заведение за бързо хранене. През това време случайни минувачи видели четирите деца в колата, чиито стъкла били изпотени, тропали по прозорците, но малките не реагирали. Затова и подали сигнал в полицията. 

"Над 20 минути са прекарали четирите деца на възраст между 3 и 8 години в затворената кола. Наложило се е полицаите да счупят стъклата на автомобила, за да извадят децата. Оказана им е първа помощ. След като пили вода, двете момиченца и двете момченца се свестили", съобщиха от полицията. 

Родителите видели сирените и пристигнали на мястото. Обяснили, че са били на вечеря, а заключването на деца в колата оправдали с това, че били заспали. Те казали също, че били на плаж и се връщали към България, но решили да хапнат. 

"Те ядяха, когато чухме, че децата започват да викат. Полицаите ги успокояваха", каза продавач на дюнери.

Българите са обвинени за излагане на опасност на непълнолетни, а после и освободени с устна заповед на прокурора. Пуснати са да се приберат към България. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК