Съветник на Зеленски: Русия смени тактиката, принуждава Украйна за отстъпки

"Русия иска да предизвика масови панически настроения в Украйна", заяви Михайло Подоляк

02.07.2022 | 18:36 Редактор: Ваня Кузманова
Съветник на Зеленски: Русия смени тактиката, принуждава Украйна  за отстъпки

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски каза, че Русия е сменила тактиката на война, за да принуди страната му да се съгласи на териториални отстъпки, съобщи агенция Укринформ.

"Русия е сменила тактиката. Тя вече атакува с по-мощни крилати ракети нашите градове. Защо? Защото от военна гладна точка (руснаците), както стана ясно, не умеят да воюват много добре", каза заяви Михайло Подоляк.

Съветникът на Зеленски отбеляза, че Русия е преминала към военна тактика, с която иска да предизвика масови панически настроения в Украйна, да изплаши хората и да ги принуди да оказват натиск върху правителството си да се съгласи на някакви отстъпки към Русия, информира БТА. 

По думите му Русия влага също средства в своето проруско лоби на политическата сцена на други страни, за да получи подкрепа от него. 

"Днес излезе нова статия на господин (Хенри) Кисинджър, в която той отново казва: "Трябва да се направят определени териториални отстъпки, тогава ще се появи възможност за спиране на войната", добави Подоляк.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК