Руското МО: Киев се опитва да спре бягството на въоръжените сили на Украйна

"Контролът на украинските войски в посока Лисичанск е загубен", заяви Игор Конашенков

28.06.2022 | 11:26 Редактор: Искра Ангелова
Руското МО: Киев се опитва да спре бягството на въоръжените сили на Украйна

На фона на успехите на руската армия при освобождението на Донбас, украинското командване се опитва с помощта на отряди да спре бягството на своите части в района на Лисичанск. Това каза официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, предава ТАСС.

"На фона на успехите на руската армия при освобождението на територията на Донбас украинското командване се опитва да спре хаотичното бягство на военнослужещите от украинските части в района на Лисичанск. Така, за да запази личния състав на първия батальон на 72-ра механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на селището Волчеяровка на формированието беше изпратен "Десен сектор", допълни още Конашенков, отбелязвайки, че руската артилерия е унищожила това подразделение, цитиран от "Труд".

Конашенков добави, че контролът на украинските войски в посока Лисичанск е загубен.

По думите му командирът на 115-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, който е разположил командния си пункт в тила, е загубил контрол над своите части. В резултат на това по време на боевете 80% от личния състав и около 70% от техниката на 138-ми батальон на тази бригада бяха безвъзвратно загубени.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК