Путин: Готови сме добросъвестно да си изпълняваме доставките на храна и торове

"Страната ни продължава да предоставя хуманитарна помощ на много страни в нужда", заяви руският президент

25.06.2022 | 15:39 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Готови сме добросъвестно да си изпълняваме доставките на храна и торове

Русия, както и досега, е готова да изпълни задълженията си за доставки на енергия, селскостопански продукти и торове. Това каза руският президент Владимир Путин в петък по време на видеоконферентна реч на срещата на върха на БРИКС плюс, предава ТАСС.

"Подчертавам, че Русия е важен и отговорен участник на световния пазар на храни. И ние със сигурност сме готови да продължим да изпълняваме добросъвестно всичките си договорни задължения за доставка на селскостопански продукти, торове, енергийни носители и други критични продукти", допълни още Путин, цитиран от "Труд".

Той също така обърна внимание на факта, че "Русия продължава да предоставя хуманитарна помощ на много страни в нужда".

"По-специално руската храна наскоро беше доставена безвъзмездно в Ливан, Таджикистан, Киргизстан, Куба, Судан и някои други страни", каза Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 2
Илиана
преди 1 година
Понеже имам скапани и продажби политици, които докараха държавата до просешка тояга, ама наистина до просешка тояга, не е лошо Русия да доставя храна и на България. На народа. ЕС и САЩ "карат" нашите политици отзад... Затова България закри много фабрики, затова не произвеждаме нищо, нито селско стопанство нямаме. Последното беше, когато мутрата Тиквата нареди да се избият на хората животните. Така нашите политици са в очите на хората про-сти-тутки... Продават държавата ни и затова им се плаща. Сигнализирай за неуместен коментар