Северодонецк остава без украинска отбрана, САЩ изпращат внушителна военна помощ

Продължава настъплението на руските войски и към Лисичанск

24.06.2022 | 19:31 Редактор: Елеонора Танева

Продължават ожесточените боеве на ключови за Украйна територии. В същото време президентът Володимир Зеленски заяви, че започва да се пише нова история в Европа с решението на евролидерите за предоставянето на статут на кандидати за еврочленството на Украйна и Молдова. Той се обърна към тях и им каза, че са взели едно от най-правилните решения за страната и за подсилването на Европа в условията на руската агресия.

Междувременно стана ясно, че Северодонецк ще остане без украинска отбрана. Украинските сили ще трябва да се изтеглят от града, заяви областният управител на Луганска област Сергий Гайдай. Това може да отнеме няколко дни. В противен случай всеки следващ ден може да доведе до нови жертви. 

Продължава настъплението на руските войски и към Лисичанск - последния град изцяло под украински контрол в Луганска област. Украинските сили са отблъснали руска атака в южните околности, но руските части са превзели близкото селище Николаевка. 

САЩ обявиха, че ще изпратят нов пакет военна помощ на Украйна на стойност 450 млн. долара. Тя включва четири системи за залпов огън "Хаймарс", артилерийски снаряди и патрулни лодки.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
vasil tanev
преди 1 година
Вярно е чев Украина се пише новата история на ЕВРОПА и въпреки намесата на запада историята продължава да се пише макар и с кръмта на невинните хора но именно това е по вкуса на така нареченият ЗАПАД НАТО и всичко свързано с тези организаций САЩ...какво ми пука на мен АЗ СЪМ ДАЛЕЧЕЕЕ това е отговорът но невинни хора умират и това жалко Сигнализирай за неуместен коментар