Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ: По-добре РСМ да не влиза в ЕС, ако ще се българизира

"За мен това е класически нокаут за македонската дипломация", каза Християн Мицкоски

17.06.2022 | 10:38 Редактор: Жаклина Иванова
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ: По-добре РСМ да не влиза в ЕС, ако ще се българизира

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че ако всички български искания бъдат включени в преговорната рамка за Европейския съюз, то по-добре да не влизат в ЕС.

В интервю за Канал 5 Мицкоски посочи: "Това означава, че ние или ще се асимилираме, т.е. българизираме, или никога няма да бъдем част от Европейския съюз. За мен това е класически нокаут за македонската дипломация".

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ подчерта, че е чист прецедент двустранен проблем да влезе в преговорната рамка и попита как Украйна ще бъде кандидат за ЕС като е във война.

Мицкоски подкрепи президента Стево Пендаровски, че трябва да има гаранции и от Брюксел, и от София, че включването на българите в Конституцията на Република Северна Македония ще е последното условие за вдигане на българското вето, предаде БНР.

В събота ВМРО-ДПМНЕ организира протест с искане за предсрочни избори в страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Колко искрени самопризнания за историческата истина прави Мицкоски!!! Защо пък спирането на антибългарската пропаганда в РСМ да означава българизация?? Да не би македонската идентичност да е плод единствено на пропаганда на лъжи относно историята и документираното етническо самосъзнание на населението на тази територия до 1944 година!?Ако държат лъжата да остане основополагащ камък на тази държава, то тя наистина няма място в ЕU! Сигнализирай за неуместен коментар