Песков: Ще се провалят намеренията Русия да бъде откъсната от света

"Русия вече поставя акцента върху икономическите отношения с Изтока", посочи той

14.06.2022 | 10:50 Редактор: Ваня Кузманова
Песков: Ще се провалят намеренията Русия да бъде откъсната от света

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, заяви в интервю, че защитата на руския суверенитет не означава отделяне от света, а намеренията страната да бъде изключена от международните дела ще претърпят провал.

Той посочи, че ролята на Източния икономически форум, който се провежда всяка година в руския град Владивосток, се повишава, "защото Русия вече поставя акцента върху икономическите отношения с Изтока", съобщи радио "Китай". 

Основната цел на Русия във военната ѝ операция в Украйна е да защити самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, съобщи агенция РИА Новости, цитирайки говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс.

"Като цяло защитата на републиките е основната цел на специалната военна операция", каза Песков.

ДНР и ЛНР са две подкрепяни от Русия самопровъзгласили се републики в Източна Украйна, за които Москва казва, че се бори да ги откъсне изцяло от контрола на Киев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 0
асд
преди 1 година
Целта е да ви откъснат от ЕС и САЩ. Път вие бъдете свързани със Северна Корея Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
БайХой
преди 1 година
Точно там ви е мястото в Азия, като васали на Китайците , нямате място в Европа и в цивилизованият свят..Тези никой не ги иска, а те се бутат насила да бъдат част от света. До момента бяха единствен доставчик за Европа с много кленти, но с Китай ще бъде обратното - един единствен клиент... Да кажа ли какво се случва когато имаш само един клиент и той ти бие шута ??? :))) Да не говорим, че до момента Китай получава от терористите само 5 макс 10 % от цялото си потребление на газ... Сигнализирай за неуместен коментар