В Русия тоалетните и мивките свършват, в кината гледат стари филми

Руснаците плащат по-скъпо за някои стоки или си произвеждат заместители

04.06.2022 | 07:10 Редактор: Елеонора Танева
В Русия тоалетните и мивките свършват, в кината гледат стари филми

Търговците в Русия могат да продават нови автомобили без въздушни възглавници или антиблокиращи спирачки. Тоалетните и мивките са в недостиг. И един от малкото холивудски филми в кината е хитът от преди девет години "Вълкът от Уолстрийт".

Запасите са на изчерпване, тъй като санкциите започват да засягат потребителите. Бизнесът и клиентите плащат за оскъдни продукти като автомобилни части, където цените за някои се се повишили седем пъти.

За да противодейства на дефицитите, правителството разреши внос на стоки против волята на компаниите, които ги произвеждат, като декларира, че тези стоки са освободени от законите за търговските марки. 

Руският президент Владимир Путин омаловажи въздействието на войната, заявявайки, че икономическият блицкриг на Запада се е провалил. Правителството удвои политиката си на заместване на вноса, която има за цел да замени чуждестранните стоки с домашни, въпреки годините усилия, които дадоха оскъдни резултати, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Във филмовата индустрия киносалоните пускат отново стари холивудски и съветски филми, след като Walt Disney Co., Sony Group Corp. и Warner Bros. Discovery Inc. спряха да пускат нови филми в Русия. Най-обсъжданата прожекция в края на май беше „Вълкът от Уолстрийт“, филм за корупцията на "Уолстрийт".

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК