Има записи как руски военни застрелват в гръб двама мъже, прокуратурата ги разследва

В Харковска област танк стрелял по цивилна къща, убити са двама мъже и жена, телата са заровени в двора

13.05.2022 | 08:13 Редактор: Елеонора Танева
Има записи как руски военни застрелват в гръб двама мъже, прокуратурата ги разследва

Украинските власти и очевидци обвиниха руските сили, че са стреляли с танкове по къща в село близо до Харков в Източна Украйна и са убили няколко цивилни, предаде Франс прес.

В Харковска област областната прокуратура съобщиза ексхумацията на три тела на цивилни, убити на 27 март в село Степанки, окупирано тогава от силите на Москва и след това върнато под контрола на Киев.

"Руските военни стреляха с танк по жилищна сграда. Убити са двама мъже и една жена", заяви тя и добави, че телата им, заровени от съседи в двора на къщата им, са били ексхумирани в сряда.

Полицията каза, че са убити четирима души, трима от които са ексхумирани в сряда. Тя публикува снимки на овъглена къща и гробове с обикновени кръстове, направени от дървени клони, информира БТА.

Вчера американският телевизионен канал Си Ен Ен пък публикува кадри от камери за видеонаблюдение, на които се вижда как двама украински цивилни са застреляни в гръб от руски войници.

На видеото, заснето близо до автокъща на 17 март в предградията на Киев, се вижда как група от петима войници претърсва двамата мъже, след което ги пуска. Когато излизат, двама войници ги застрелват в гръб. Според Си Ен Ен украинската прокуратура разследва случая за военни престъпления.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК