ЕС налага санкции и на спряганата за любовница на Путин - Алина Кабаева

Тя е една от най-награждаваните в историята на художествената гимнастика

05.05.2022 | 19:07 Редактор: Искра Ангелова

Европейският съюз наложи санкции на бившата гимнастичка Алина Кабаева, за която се смята, че е много близка до руския президент Владимир Путин. По непотвърдена информация тя е включена в шестия пакет с ограничения наложени срещу Русия заради войната в Украйна.

Бившата гимнастичка е председател на борда на директорите на Националната медийна група, която притежава големи дялове в почти всички федерални медии, които разпространяват кремълската пропаганда. Това е и причината да влезе в новия пакет от санкции на ЕС.

38-годишната Алина Кабаева е една от най-награждаваните в историята на художествената гимнастика. Общо има два олимпийски медала, 14 от световни първенства и 21 от европейско първенство. Рекорд, който ѝ носи прякор "най-гъвкавата жена в Русия".

Личният живот на Кабаева обаче е забулен в мистерия и съмнения. Мълвата, че тя е любовница на Владимир Путин надхвърля границите на Русия и се приема за факт в цял свят.

Според публикации те са двойка от 2006 г., когато гимнастичката е на 23. Твърди се, че двамата имат най-малко 3 деца - слухове, които те отричат. Към момента не се знае къде се намира Алина Кабаева.

След началото на войната на Русия в Украйна бе създадена петиция тя да бъде експулсирана от Швейцария, тъй като се смяташе, че живее там в луксозна вила, заедно с децата на Путин. Но швейцарските власти заявиха, че нямат сведения тя да е в страната.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК