Путин подписа указ за икономически мерки срещу неприятелските държави

Износът от Русия на суровини и продукция се забранява за определени лица

03.05.2022 | 14:33 Редактор: Искра Ангелова
Путин подписа указ за икономически мерки срещу неприятелските държави

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за предприемането на ответни специални икономически мерки във връзка с неприятелските действия на някои чужди държави и международни организации, съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Във връзка с недружелюбните и противоречащи на международното право действия на Съединените американски щати и присъединилите се към тях чужди държави и международни организации, насочени към незаконно лишаване от собственост и ограничаване на правото им на собственост на Руската федерация, гражданите на Руската федерация и руските юридически лица, с цел защита на националните интереси” от днес влизат в сила специални икономически мерки срещу отделни юридически и физически лица и намиращите се под техен контрол организации, се казва в указа.

Забранява се сключването на сделки и изпълняването на ангажименти спрямо чуждестранни физически и юридически лица, попаднали под ударите на съответните ограничителни мерки, съобщава БГНЕС.

Указът забранява износа от Русия на суровини и продукция в полза на лица, които се намират под руски санкции.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
7 rate up comment rate down comment 6
анонимен
преди 1 година
Всички като сте почнали да мислете, как ще фалира Русия. Всеки нормален и образован човек знае, че едни мерки за да бъдат предприети първо се проучва, как, какво, защо и колко. Руснаците са си направили сметката. Сигнализирай за неуместен коментар