Лавров вбеси Израел: Какво като Зеленски е евреин, Хитлер също е с еврейска кръв

От Тел Авив определиха изказването му като непростимо и скандално

02.05.2022 | 18:52 Редактор: Искра Ангелова

И какво като Зеленски е евреин, Хитлер също е имал еврейска кръв?! Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров по време на интервюто си за италиански телевизионен канал.

Изказването му предизвика гневни реакции в Израел, където управляващите определиха изявлението като непростимо и скандално.

До думите му се стигна след като бил запитан как Русия може да представя Украйна като нацистка страна и да се говори за "денацификация", след като самият президент на Украйна Володимир Зеленски е евреин.

Според Лавров този факт не е от значение.

"Мъдрите евреи казват, че най-яростните антисемитисти обикновено са евреи", заяви той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Иван Грозни
преди 2 години
Внимавай какво си пожелаваш!Европа в качеството на слуга на Англия и САЩ сами влязоха в собствения си капан.Идва залеза на империята на злото.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Ясен Желязков
преди 2 години
Серия от грешки на разпадащия се Съветски Съюз. Преди 80 години "бащата на народите" Йосиф Сталин, въпреки масовия геноцид върху собствените си хора и съседните държави, си осигури подкрепа от Великобритания, САЩ, Канада, Австралия. Сегашните руски политици, казват, че Китай и Индия ги подкрепяли. Нека. Но. Срещу коалиция не се печели лесно. Изглеждат като разединени, но всъщност в момента се обединяват от налудничавите кремълски действия. Русия е сама и всъщност войната вече я е загубила. Сигнализирай за неуместен коментар