Прокурори претърсват Deutsche Bank по сигнал за пране на пари

За подозренията за злоупотреби са докладвали от самата банка

29.04.2022 | 15:30 Редактор: Елеонора Танева
Прокурори претърсват Deutsche Bank по сигнал за пране на пари

Прокурори, федерална полиция и други длъжностни лица претърсиха централата на Deutsche Bank във Франкфурт. Най-големият германски кредитор заяви, че това е в резултат на подозрения за пране на пари, за които банката сама е докладвала на властите, съобщава Ройтерс.

Офисите на Deutsche Bank бяха претърсени от служители на прокуратурата във Франкфурт, Федералната служба за криминална полиция и финансовия надзорен орган Bafin, съобщи в петък и говорител на правораздаването във Франкфурт.

В изявление Deutsche Bank посочи, че претърсването включва подозрителни транзакции, които самата тя е предала на властите, и че банката оказва пълно сътрудничество, информира БГНЕС.

Под ръководството на главния изпълнителен директор Кристиан Севинг Deutsche Bank се опитва да възстанови репутацията си след поредица от неудобни и струващи скъпо регулаторни пропуски.

След новината акциите на Deutsche Bank поевтиняха с повече от 3% в ранния следобед на борсата във Франкфурт, преди технят спад да се ограничи до около 2,5%.

Според агенция Ройтерс, прокурорите казаха, че имат заповед за обиск, но отказаха да дадат повече подробности. Те само посочиха, че в претърсването участват и представители на германския финансов регулатор BaFin.

BaFin и федералната полиция отказаха коментар, посочва Ройтерс.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК