Байдън няма да успее да помогне на ЕС да намали енергийните доставки от Русия?

ЕС ще може да намали зависимостта си от руските енергийни ресурси само с 1/3 през 2022 г.

27.03.2022 | 21:06 Редактор: Жаклина Иванова
Байдън няма да успее да помогне на ЕС да намали енергийните доставки от Русия?

Президентът на САЩ Джо Байдън няма да може да помогне на ЕС да намали зависимостта си от енергийните доставки от Русия, твърди вестник Politico.

"Президентът на САЩ Джо Байдън в петък се представи като спасител на ЕС от енергийната зависимост от Руската федерация. Въпреки това няма да е лесно да се организира бързо увеличаване на обема на втечнен природен газ, доставян за Европа", подчертава вестникът.

Изданието цитира неназован високопоставен американски служител, според когото ангажиментът на Джо Байдън да достави 15 милиарда кубически метра газ в ЕС не е осъществимо поради необходимостта от доставка на този газ за азиатските страни, информира БГНЕС.

В същото време САЩ ще трябва да убедят азиатската страна да откаже предвидените доставки, отбелязва вестникът.

Освен това, според Международната агенция по енергетика, ЕС ще може да намали зависимостта си от руските енергийни ресурси само с една трета през 2022 година.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
бай Дън
преди 2 години
Всичко пак ще е на наш гръб! Високи, непосилни цени на тока, горивата и храните! Това ли е ЕС за който мечтаехме? И какво ни носи тази Евро-атлантическа солидарност? Печалби за америка, загуби за нас! Сигнализирай за неуместен коментар