Китай изгражда над 60 временни болници, за да постигне стратегията за нулев Ковид

Така ще държи Ковид-19 под контрол и ще облекчи икономиката

25.03.2022 | 11:36 Редактор: Ваня Кузманова
Китай изгражда над 60 временни болници, за да постигне стратегията за нулев Ковид

Китайските провинциите ще трябва да създадат поне по две-три временни болници за лечение на пациенти с Ковид-19, заяви Пекин във вторник, което е потенциален знак, че страната очаква увеличаване на случаите. Китай се бори с епидемията от Омикрон и обмисля как да излезе от стратегията за борба с вируса, пише Bloomberg.

Заповедта на Националната комисия по здравеопазване бе издадена, след като миналата седмица Китай актуализира насоките си за лечение на Ковид и стана ясно, че страната възнамерява да използва своите съществуващи болнични заведения само за хората с тежки усложнения на Ковид. Пациентите с леки или никакви симптоми вече ще бъдат изпращани в импровизираните заведения за изолация, за да се избегне претоварване на медицинската система. 

Китай все още изолира всички случаи, независимо от тяхната тежест, като част от политиката си за нулев Ковид - подход, който поддържа ниски нива на смъртност, но сега се поставя под въпрос, тъй като се появяват по-заразни варианти, а останалата част от света се отваря. Страната има 31 провинции и територии, което означава, че могат да бъдат изградени поне 62 временни обекта, което е огромно начинание. 

Около 33 временни болници вече са построени или са в процес на изграждане, което осигурява 35 хил. легла, заяви на брифинг във вторник Дзяо Яхуи, служител на Националната здравна комисия. От местните власти се изисква да изготвят планове, които да гарантират, че при нужда лечебните заведения ще могат да бъдат използвани в рамките на два дни. 
 
Повече по темата четете в Bloombergtv.bg 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК