Русия обстрелва с ракети и бомби цивилна инфраструктура, фокусира се върху Киев и Мариупол

Според Украйна противникът е забавил темпото на настъпателната си операция

09.03.2022 | 08:32 Редактор: Теодора Патронова
Русия обстрелва с ракети и бомби цивилна инфраструктура, фокусира се върху Киев и Мариупол

Две седмици от началото на войната в Украйна - обстрел, бомбардировки, жертви и разрушения. Руското министерство на отбраната съобщи, че подразделенията на проруските сепаратисти продължават да настъпват в украинския стратегически важен град за Азовско море Мариупол. Според съобщенията им сепаратистите и руските части постигат успехи и на други места в Източна Украйна.

Същевременно според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна противникът е забавил темпото на настъпателната си операция и прибягва предимно до ракетни и бомбени удари по цивилна инфраструктура.

В изявление на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се казва, че Русия продължава да се фокусира върху обкръжаването и превземането на градовете Киев, Суми, Харков, Мариупол, Николаев и Чернигов, както и върху създаването на сухопътен коридор между Русия и анексирания полуостров Крим. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Жалко, че има война и то да се бият братски народи. Но това е коварната политика на сащ. От нея идват всички беди. Тя по същият начин ограбва и се опитва да унищожава България. Хора, вземете пример от Русия. Сигнализирай за неуместен коментар