Български треньор за бягството от войната и кошмарното пътуване до България

Три автобуса с хора от Украйна пристигнаха тази сутрин на българска земя

27.02.2022 | 16:11 Редактор: Тодор Петров

Три автобуса с хора от Украйна пристигнаха тази сутрин на българска земя през граничен пункт "Дуранкулак" и Дунав мост при Русе. Част от тях ще бъдат транспортирани във Варна.

Войната в Украйна принуждава и бившия българският футболен национал Веселин Бранимиров да бяга. Той е помощник-треньор в украински футболен отбор. След започването на бойните действия решава да напусне страната и да се прибере у нас. 

Свързва се с българските власти, но докато чака съдействие и организация от тях решава, че времето му за бягство изтича и решава да се спасява с приятели и колеги. 

Когато зазвучават сирените за тревога той е без транспорт, но успява да се организира с още 12 души и тръгват с микробус. 

"Бяхме се запътили към полската граница, но в движение не получихме информация, че там е непроходимо. За това, че някакъв мост е бил взривен. И затова решихме да се отправим към румънската граница в град Черневци. Приблизително около 24 часа пътувахме с 2 малки почивки, защото имаше невероятни задръствания по време на пътя. Особено когато се влизаше в областта, където е град Черневци. Там имаше проверки. На документите на всеки автомобил и преди да се мине през всеки мост", разказа треньорът. 

Бранимиров и спътниците му обикалят от граница на граница. Навсякъде има километрични опашки. Гледката там е една и съща. И така след дни пътуване, Бранимиров вече е у дома.

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК