Разследват фондацията на принц Чарлз за раздаване на рицарски звания срещу пари

Бившият изпълнителен директор Фосет е предложил да помогне на саудитски бизнесмен да получи титла

17.02.2022 | 10:22 Редактор: Теодора Патронова
Разследват фондацията на принц Чарлз за раздаване на рицарски звания срещу пари

Лондонската полиция ще разследва твърденията, че фондацията на принц Чарлз е помогнала на саудитски милиардер да получи рицарско звание и британско гражданство срещу дарения. От Скотланд ярд съобщиха, че разследват предполагаеми нарушения на закона от 1925 година за предотвратяване на злоупотреби. До момента няма арестувани или разпитани по случая.

От благотворителната организация на принц Чарлз заявиха, че ще бъде некоректно да коментират разследване, което е в ход и че продължават да оказва пълно съдействие.

Решението на полицията да проведе разследването идва след получено писмо през септември във връзка със съобщения в медиите, че бившият изпълнителен директор на фондацията на принца Майкъл Фосет е предложил да помогне на саудитския бизнесмен и милиардер Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз да получи почетна титла и британско гражданство. Фосет подаде оставка през ноември и фондацията обяви, че провежда вътрешно разследване на случая, съобщи БНР.

Политическите наблюдатели на Острова коментират, че новото разследване по така наречения скандал "пари срещу звания" едва ли може да дойде в по-тежко време за британската монархия след постигнатото извънсъдебно споразумение между принц Андрю и Виджиния Джуфре по заведеното дело срещу херцога на Йорк за сексуално насилие. Съгласно сделката той трябва да плати на Джуфре огромна сума за прекратяване на делото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
vasil tanev
преди 1 година
и какво се получава?? отново връщаме робовладелчеството в ВЕЛИКОБРИТАНИЯ22 ТАЛИ РЕКЕТИ ПАРИ СКАНДАЛИ ИЗНАСИЛВАНИЯ ТОВА ЛИ Е ЕДИН ОТ НАШИТЕ ПАРТНЙОРИкъм които толкова се стремими искаме да бъдем като тях ?? Сигнализирай за неуместен коментар