Ваксинираната с три дози съпруга на принц Чарлз - Камила, е с Ковид-19

Тя се е самоизолирала

14.02.2022 | 15:15 Редактор: Искра Ангелова
Ваксинираната с три дози съпруга на принц Чарлз - Камила, е с Ковид-19

Камила, херцогинята на Корнуол, е дала положителна проба за Ковид-19 дни, след като съпругът ѝ Чарлз се зарази с вируса за втори път.

"Нейно кралско височество херцогинята на Корнуол е дала положителна проба за Ковид-19 и се самоизолира", заяви говорител на Кларънс Хаус. "Продължаваме да следваме насоките на правителството."

74-годишната Камила има три дози от ваксина срещу Ковид-19, твърдят източници, цитирани от The Idependent.

Херцогинята изпълни поредица от ангажименти миналия четвъртък, денят, в който Чарлз даде положителна проба. В същия ден тя заяви, че "за щастие" е дала отрицателен тест, като разказа за режима си на тестване по време на посещение в Thames Valley Partnership в Бъкингамшир: "Правила съм си тестове толкова много пъти."

Миналата сряда Чарлз и Камила се срещнаха с десетки хора на прием в Британския музей, за да отпразнуват работата на Британския азиатски тръст. Херцогинята също така посети центъра за препоръчани случаи на сексуално насилие в Падингтън Хейвън и обществената кухня Nourish Hub в западен Лондон, както и благотворителната организация Thames Valley Partnership в Бъкингамшир, предава dnes.bg.

Загрижеността за здравето на кралицата нарасна, след като монархът е била в пряк контакт с най-големия син Чарлз два дни преди да даде положителна проба.

Бъкингамският дворец заяви в четвъртък, че кралицата не проявява никакви симптоми, но отказа да потвърди дали е имала положителна или отрицателна проба, позовавайки се на медицинската поверителност.

95-годишната кралица е прекарала време с Чарлз миналия вторник, когато принцът е извършвал инвестиция от нейно име в дома ѝ в замъка Уиндзор.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК