Великобритания вече отчита и повторно заразените с Ковид-19 в броя на случаите

Броят на дневните случаи, отчетени за първи път по новата методика, е 92 368

01.02.2022 | 18:28 Редактор: Ваня Кузманова
Великобритания вече отчита и повторно заразените с Ковид-19 в броя на случаите

Великобритания започна да отчита възможните повторни заразявания с Кoвид-19 в дневната информация за разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс. 

Промяната на подхода е с цел да бъде отразен увеличаващият се брой на хора, които се заразяват за втори път на фона на разпространението на варианта Омикрон. Агенция за здравна сигурност на Обединеното кралство добави около 840 хил. случая към общия брой на отчетените инфекции, с което той се повиши до 17,3 млн. 

Преди това дневната статистика за разпространението на Ковид във Великобритания отчиташе само първия позитивен тест за коронавирус на хората, за да се избегне двойно отчитане на хора, които се тестват по няколко пъти, докато са болни. 

Но с повишаването на броя на повторно заразяване с Ковид заради разпространяването на варианти като Омикрон, агенцията е решила да промени методиката за отчитане и да третира положителни тестове на едно и също лице като отделни случаи, ако след първия резултат са изтекли поне 90 дни. Промяната влезе в сила от вчера, предаде БТА.

Броят на дневните случаи, отчетени за първи път по новата методика вчера, е 92 368. Вчера са отчетени и 51 смъртни случая на хора с Ковид. Общият брой на смъртните случаи на болни от Ковид-19 във Великобритания е 155 754 души.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК