Италия облекчава режима за влизане в страната от 1 февруари

Отпада изискването за задължителен тест за Ковид-19

29.01.2022 | 13:18 Редактор: Теодора Патронова
Италия облекчава режима за влизане в страната от 1 февруари

Италианските власти облекчават режима на влизане в страната, като от 1 февруари 2022 г. отпада изискването за задължителен тест за Ковид-19 за всички, влизащи в Италия, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Рим пътуващите от България до Италия вече ще е необходимо да представят само един от следните документи:

- валиден зелен Ковид сертификат за завършен ваксинационен цикъл (с изминали 14 дни от получаването на последната доза);

- сертификат за преболедуване, валиден шест месеца след изтичане на карантинния период;

- отрицателен PCR тест (направен до 48 часа преди влизане в страната) или бърз антигенен тест (направен до 24 часа преди влизане в страната).

От 1 февруари 2022 г. италианските власти променят и срока на валидност на сертификатите за завършен ваксинационен курс /поставена бустерна доза срещу Ковид-19. Дигиталният Ковид-19 сертификат за ваксинация вече ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след поставянето на бустерната доза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК