Британският външен министър: Путин трябва да се вразуми преди да е направил огромна грешка

Лиз Тръс предупреди Русия, че нахлуване в Украйна ще доведе до загуби на живот

21.01.2022 | 23:15 Редактор: Жаклина Иванова
Британският външен министър: Путин трябва да се вразуми преди да е направил огромна грешка

Британският външен министър Лиз Тръс предупреди Русия, че нахлуване в Украйна ще доведе до загуби на живот, подобно на съветското нашествие в Афганистан.

Лиз Тръс, която е на посещение в Австралия, обвини Русия, че иска да пресъздаде Съветския съюз и призова Владимир Путин да направи крачка назад. Русия отрича да е струпала стохилядна армия близо до границите си с Украйна.

Тръс заяви в Сидни, че трябва да е напълно ясно, че позицията на Великобритания заедно със съюзниците ѝ от Г-7 и НАТО е, че ако Русия нахлуе в Украйна, ще бъде платена огромна цена.

Тръс допълни, че Лондон е готов да наложи най-строги санкции и вече се оказва подкрепа на Украйна по отношение на отбраната ѝ.

По-рано през седмицата Великобритания оповести, че изпраща допълнителни войски за обучение на местните въоръжени сили и отбранителни оръжия, припомни БНР.

Десетки британски войници са в Украйна от 2015 година да помагат за обучението на украинската армия, като Великобритания обеща също да помогне за обновяването на украинския флот след навлизането на Русия в Крим.

В речта си Лиз Тръс каза, че Владимир Путин трябва да се вразуми преди да е направил огромна стратегическа грешка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
планове
преди 2 години
Още през есента, британски и американски генерали се изказаха, че е много вероятно да има война в Европа. НАТО и войнилюбците от Запад са подготвили планове и облъчват населението с подобни изказвания, за да го подготвят. След като не успяха докрай с пандемията, те са решили да поддържат влиянието си в света с нова война. Сигнализирай за неуместен коментар