Ресторантите в САЩ са на ръба на фалита заради Омикрон

През декември продажбите са се сринали с 98%

14.01.2022 | 20:37 Редактор: Ваня Кузманова
Ресторантите в САЩ са на ръба на фалита заради Омикрон

Ресторантите в Съединените щати успяха да останат в бизнеса по време на коронавирусната пандемия най-вече благодарение на външното отопление, което беше поставено в дворовете на заведенията, където се сервираха напитки и храна.

Гениалните решения обаче не бяха достатъчни, за да се избегнат загубите, причинени от неотдавнашния ръст на случаите на Ковид-19 заради силно заразния вариант Омикрон.

През декември продажбите в ресторантите в цялата страна се сринаха с цели 98%, според анкета сред 1169 ресторанта, проведена от Независимата ресторантьорска коалиция на САЩ. Продажбите спаднаха поне наполовина при 58% от анкетираните, докато 80% от собствениците на ресторанти заявиха, че Омикрон е повлиял на работното им време.

Ефектите бяха особено поразителни за бизнеса, който не получи подкрепата от Фонда за съживяване на ресторантите на стойност 28,6 милиарда долара за подпомагане на бизнеса в кризи като част от общия американски спасителен Ковид фонд.

Нещо повече, всеки четири от пет ресторанта, които не са получили безвъзмездните средства, заявиха, че са застрашени от окончателно затваряне през 2022 година, предаде БНР. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК