Задължителни маски и строг контрол заради Ковид-19, гърците масово се тестват преди НГ

Над 10 000 полицаи патрулират по улиците и следят за спазване на мерките

31.12.2021 | 11:48 Редактор: Жаклина Иванова
Задължителни маски и строг контрол заради Ковид-19, гърците масово се тестват преди НГ

Гърците масово се тестват преди да се срещнат с роднини и приятели в новогодишната нощ. След рекордно високия брой на новозаразени вчера властите приканват за контрол на социалните контакти. Туристите се радват на слънчевото време и предпочитат заведенията на открито.

Над 10 000 полицаи патрулират по улиците и следят за спазване на мерките. Маските са задължителни и навън.

Гърците и туристите, пристигнали за новогодишните празници, използват слънчевия ден за последни покупки на подаръци. Кафенетата по брега на морето са пълни с клиенти, както и таверните за обяд.

Силен трафик има и по посока България, информират от "Пътната полиция". След въведените мерки и ограничения за заведенията гърците в последния момент търсят резервации за чужбина.

В България на ски и на почивка в спа курортите са най-търсените оферти, съобщават туристическите агенции.

Опашки има пред лабораториите за антигенни тестове. Хората масово се тестват, за да са сигурни, че няма да заразят близките си тази вечер на празника, както препоръчаха лекарите.

Гърция достигна поредния рекорд на новозаразени - за едно денонощие почти 36 хиляди души, информира БНР. Най-активен е вирусът в Атина, сочат данните на здравното министерство. Острови като Миконос, Тасос, Наксос остават почти незасегнати от пандемията.

Снимка:БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК