Гърция подготвя нови мерки - отмяна на събития и задължителни маски на открито

Ограниченията може да засегнат и пътуващите

23.12.2021 | 11:45 Редактор: Жаклина Иванова
Гърция подготвя нови мерки - отмяна на събития и задължителни маски на открито

Научният комитет, който съветва правителството на Гърция за справяне с пандемията, предложи няколко нови мерки за ограничаване на разпространението на варианта Омикрон - според информацията, предоставена на в. Kathimerini. Окончателното решение за изпълнението им се очаква в четвъртък.

Тези нови мерки изискват отмяна на сезонни обществени събития, като това, което наскоро се случи в централната част на Атина, връщане към празни стадиони за спортни събития, задължително използване на защитни маски както на закрито, така и на открито и задължително използване на подобрена защита (или с маска KN95 или с две маски) в супермаркети и обществен транспорт.

Новите препоръчани мерки може да засегнат и пътуващите, тъй като включват предложения - хората, които са влезли в Гърция, да трябва да преминат задължително тестване (бързо или PCR) на втория и четвъртия ден след пристигането си, предаде "Фокус".

Очаква се следващата седмица да бъдат обсъдени и нови мерки за периода след Нова година, според същата информация.

Първите идеи включват нови ограничения за работното време на магазините, ограничаване на броя на хората на квадратен метър в близки пространства и увеличаване на дистанционната работа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК