Пандемията превръща офиси в САЩ в търговски складове

Все повече компании отвъд Океана се ориентират към работа от разстояние

16.12.2021 | 14:54 Редактор: Ваня Кузманова
Пандемията превръща офиси в САЩ в търговски складове

Комплексът край Чикаго на Allstate Corp. с взаимосвързаните си сгради, добре поддържана среда и огромен паркинг въплъщаваше новата визия за американските офиси, когато отвори врати през 1967 г. Сега тази визия е мъртва, пише Wall Street Journal.

Застрахователната компания постигна сделка миналия месец да продаде комплекса. Новият собственик планира да разруши офис сградите и да превърне обекта Northbrook III в складове за електронна търговия и логистични имоти с площ от около 280 хил. кв. м.

Не съм си представял, че някога ще живея в свят, в който земята за индустриални площи струва повече от земята за офиси“, коментира Дъглас Киърси-младши, президент на компанията Dermody Properties, която е платила 232 млн. долара за парцела от около 940 декара. 

В същото време служителите, които преди време пътували ежедневно до комплекса на Allstate, ще работят предимно от вкъщи.

Американските офис сгради, в които милиони "бели якички" отиваха да работят в продължение на повече от век, са в състояние на преоценка. Новопостроени небостъргачи в централни бизнес квартали в САЩ са изправени пред несигурно бъдеще.

В момент, когато все повече компании избират да превърнат работата от разстояние или хибридния модел в постоянна част от корпоративната си култура, те се стремят да намалят разходите си за имоти. Остарял офис улеснява решението за прекратяване на наемен договор или продажба на сграда.

Повече по темата четете на Investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК