Италия подновява задължителната ваксинация за определени професии

Поне 300 от общо 2 800 общински полицаи в Милано отказват да се имунизират

15.12.2021 | 15:24 Редактор: Жаклина Иванова
Италия подновява задължителната ваксинация за определени професии

От днес в Италия се подновява задължителното ваксиниране на военните, силите на реда, здравните работници и училищния персонал. Свързано е с така наречения "супер зелен сертификат".

От синдиката на обществената полиция в Милано поискаха общината да поеме разходите при нанесени щети от ваксините.

"За всяко увреждане на здравето, произтичащо от ваксините срещу Ковид-19, да отговаря общината на Милано”, е искането на местния синдикат на общинската полиция SULPM, като се позовава на водещи учени, на държавни и европейски агенции.

Инициативата на профсъюза не е срещу ваксинирането, а срещу изискването на "зелен сертификат" на работното място и е в защита на онези общински полицаи, които отказват да се ваксинират и впоследствие да не могат да получават заплати.

Могат да бъдат отстранени от работа докато не изпълнят това задължение. Синдикатът има готовност да ги подпомогне финансово, ако това им се случи.

Поне 300 от общо 2 800 общински полицаи в Милано отказват да се ваксинират, предаде БНР. Изискванията към всички категории, задължени да се ваксинират, са еднакви. Глобата за неваксинираните е от 600 до 1500 евро.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК