Гръм от ясно небе: ЕК ни върна Плана за възстановяване с 43 забележки

В проекта липсват ясни и категорични законови ангажименти за декарбонизация на икономиката

09.12.2021 | 18:27 Редактор: Жаклина Иванова
Гръм от ясно небе: ЕК ни върна Плана за възстановяване с 43 забележки

Европейската комисия върна на България Плана за възстановяване с критики в 43 точки. От Комисията посочват, че в проекта липсват ясни и категорични законови ангажименти за декарбонизация на икономиката.

Необходими са и действия за извеждане от експлоатация на някои от най-замърсяващите въглищни централи. Според Комисията, България не е направила достатъчно, за да докаже, че предстои автомобилният транспорт у нас да се съобрази с условията на "зелената сделка".

Трябват и повече конкретни действия за върховенството на закона, включително чрез гарантиране отчетността на главния прокурор.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Не беше ли сегашният бъдещ министър дето ни обясняваше колко много трябвало да се работи по плана и толкова много са работели по плана, че да мине. Та затова го забавиха с една година. Та сега ще ни е министър да ни обясни как точно ще го изпълни плана когато и ако го приемат. Франция е от 6 месеца с няколко трилиона леко само-подпомогната, докато ние ще се надяваме евентуално някога да ни го приемат плана. Честито министърченце, добре, че отговора дойде след изборите. Нали бе, канадецо? Сигнализирай за неуместен коментар