Фон дер Лайен: Не знаем всичко за Омикрон, но той буди безпокойство

До 2-3 седмици учените ще знаят повече за варианта, обяви лидерът на Еврокомисията

28.11.2021 | 22:22 Редактор: Здравко Черкезов
Фон дер Лайен: Не знаем всичко за Омикрон, но той буди безпокойство

На учените им трябват до две-три седмици, за да проучат новата мутация на коронавируса Омикрон, обяви председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен на пресконференция в Латвия, излъчена от службите на ЕС.

"Не знаем всичко за този щам, но той буди безпокойство. На учените и производителите им трябват до две-три седмици, за да имат пълна картина на качеството на мутацията на този омикронен щам. Необходимо е да се използвайте това време", каза тя.

Най-важните мерки за ЕС срещу появата на новия щам е ограничаването на кръга от контакти на жителите и ваксинацията, добави председателят на ЕК.

По-рано днес на високопоставен здравен служител на САЩ, че страната очаква до 2-3 седмици да получи информация колко ефективни са наличните ваксини срещу новия вариант на коронавируса Омикрон.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Vorik
преди 2 години
Познат от ЮА - няма нов вариант, има нов метод за тест който разпозна други разновидности вътре в вече съществуващия такъв https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10226912588830280&id=1519609118 Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
О' Нуф Рий II
преди 2 години
Сети се Мара да се побара.аПрочее, ако либерастите в ЕС не се бяха ебавали и бе въведена задължителната имунизация преди година, досега, жертвите да бяха тройно по-малко. Сигнализирай за неуместен коментар