И Италия обмисля локдаун за неваксинираните

Надигането на нова вълна от заразени предизвика множество ограничения в цяла Европа

24.11.2021 | 12:07 Редактор: Здравко Черкезов
И Италия обмисля локдаун за неваксинираните

Италианското правителство обсъжда нови строги мерки, за да спре увеличаването на случаите на коронавирус, които може да включват ограничения за неваксинирани хора, предава Bloomberg.

Мерките ще позволят само на тези с доказателство за ваксинация да посещават места като кина и театри, според хора, запознати с разговорите. Правилата все пак ще позволят на неваксинираните да работят от своите офиси след отрицателен тест за вируса.

Затягането на мерките в Италия е поредното от вълна от ограничения в целия континент, предизвикани от надигането на нова вълна от заразени. В други държави мерките бяха още по-драстични, като Австрия отново наложи пълна блокада и предложи ваксинацията срещу Ковид-19 да стане задължителна.

Германия не изключва подобен ход, а във вторник вечерта Ангела Меркел проведе спешна среща с политическите лидери, които вероятно ще сформират следващото коалиционно правителство, за да обсъдят по-строги мерки.

Във Франция правителството може да започне кампания за тестване в училищата, тъй като нарастващите случаи принуждават повече паралелки да преминат на дистанционно обучение. Президентът Еманюел Макрон ще се срещне с министри днес, за да обсъди влошаващата се ситуация, въпреки че не се очаква да обяви нови ограничения.

Правителствата настояват и за поддържащи дози, за да повишат защитата срещу вируса. Италия съкрати срока за поставяне на бустерна доза след завършване на първия цикъл на ваксинация от 6 на 5 месеца.

Четете повече по темата в BloombergTV.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК