Силни дъждове в Сардиния, течение отнесе човек

Изменението на климата е причина за щети за над 2 млрд. евро в селските райони

14.11.2021 | 19:40 Редактор: Искра Ангелова
Силни дъждове в Сардиния, течение отнесе човек

В неделя на италианския остров Сардиния след силни дъждове е загинал един човек, а земеделци заявиха, че тази година времето е причинило щети за над два милиарда евро.

Тялото на възрастния мъж, който изоставил колата си, когато тя заседнала поради придошлите води, беше намерено в неделя следобед, след като пожарникари извършиха издирване.

Той вероятно е бил отнесен от силното течение.

Също в неделя италианската селскостопанска асоциация Coldiretti заяви, че изменението на климата е причина за щети за над два милиарда евро в селските райони от началото на 2021 г. насам, информира БГНЕС.

Имало е "1914 екстремни събития", включително наводнения, торнадо, градушки и горещини - "с 45% повече в сравнение със същия период на 2020 г.".

Щетите в размер на два милиарда евро са разпределени между загубите на селскостопанска продукция и щетите на сгради и инфраструктура в селските райони, добави групата.

"В Италия също сме изправени пред последиците от изменението на климата", заявиха от Codiretti, предупреждавайки за все по-чести екстремни метеорологични условия, тъй като страната страда от "тропикализация".

Снимка, Архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК