Не си ваксиниран - уволняват те, защото си заплаха за останалите, реши съд в Бразилия

Доскоро имаше забрана за компаниите да изискват информация от служителите си дали са имунизирани

13.11.2021 | 08:59 Редактор: Елеонора Танева
Не си ваксиниран - уволняват те, защото си заплаха за останалите, реши съд в Бразилия

Върховният съд на Бразилия разреши на компаниите да изискват от служителите си доказателства за ваксинация срещу Ковид-19. Съдията Луис Барозу частично спря действието на заповед на Министерството на труда. Тя забраняваше на компаниите да искат потвърждение за ваксинация при наемане на служител или при удължаване на трудовите взаимоотношения с работника, пише в публикацията на съда.

Според съдията неваксинираните служители могат да представляват заплаха за здравето на останалите работници, информира БТА.

По данни на Министерството на здравеопазването на Бразилия в страната с население 213 милиона души напълно ваксинирани са над 126 милиона души. От началото на пандемията близо 22 милиона души в Бразилия са се заразили с коронавирус. Битката с вируса загубиха над 610 хиляди заразени. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
заплахи
преди 2 години
След като ваксините не пазят 100% от заразяване и тежко протичане на КОВИД, защо неваксинираните да са заплаха? Освен това, ваксинираните могат да се заразят безсимптомно и да разнасят дълго заразата! Политиката все по-силно се намесва в медицината и следва свои цели, различни от обществените интереси! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
doktor_k
преди 2 години
Е КАК ТАКА ЗАПЛАХА ЗА ТЕЗИ С индулгенция след ваксинация. Нещо май в Бразилия са разменили ролите в играта - или парите определят кой е застрашения. Сигнализирай за неуместен коментар