Антиваксъри нападат лекари, които имунизират хора срещу Ковид-19

Службите за сигурноств Германия разследват редица случаи

08.11.2021 | 15:20 Редактор: Жаклина Иванова
Антиваксъри нападат лекари, които имунизират хора срещу Ковид-19

Лекарите в Германия се оказват потърпевши от "истеризирането на обществото" - антивакъсъри ги нападат поради това, че имунизират хората срещу коронавируса.

Антиваксърите в Германия все по-рядко се въздържат от проявите на вербално или физическо насилие срещу лекари. Федералната криминална служба вече е класифицирала антиваксърите и тези, които отричат коронавируса, като "относителен риск" във връзка с нападенията срещу имунизационни центрове или лекарски кабинети, пише DW.

За персонала в центровете и в кабинетите "съществува опасността да бъде подложен не само на вербални атаки, но и на по-тежки нападения като физически наранявания", заявяват от Федералната криминална служба пред "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Точни числа засега няма, но службите за сигурност разследват редица случаи. По данни на изданието, посегателствата спрямо лекарите се простират от клевети срещу тях в порталите за оценка, през обиди, отправени по електронен път, до смъртни заплахи. Основната причина - това, че лекарите имунизират хората срещу коронавируса.

Лекарите потвърждават, че има заплахи

Председателят на Федералната лекарска камара Клаус Райнхард потвърждава, че към медиците се отправят заплахи. Според него, това е част от "истеризирането на обществото", от което сега потърпевши са лекарите.

Председателят на Германския съюз на домашните лекари Улрих Вайгелт е обезпокоен от това, че антиваксърите все повече възприемат лекарските кабинети като "политически инструмент".

Президентът на Лекарската камара в Берлин Петер Боберт споделя, че получава все повече съобщения от медици, които молят за помощ, тъй като към тях са отправени заплашителни писма или закани в социалните мрежи като "Ще ни паднеш!".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
Това вече си е смешно/трагично и безотговорно Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 1
бг смешки 3
преди 2 години
НАЛИ ТВА казвам ... но овцете се бодат без да мислят ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
4 rate up comment rate down comment 1
никога !
преди 2 години
това с/у ковида НЕ е ваксина, дори не се доближава до понятието за ваксинатова са изключително опасни експериментални в-ва с ужасяващи странични ефекти и смърт !това, на което подлагат човечеството в момента е геноцид в най извратената форма - защото принуждават хората "доброволно" да си инжектират тези отрови ........... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
бг смешки 2
преди 2 години
в смисъл тук хората си измират без да разберат какво се случва ! там поне една част от хората се усещат че БИГ Фарма ги лъже с ваксините ....вакиснитЕ са експериментални и НЕ СА БЕЗОПАСНИ ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
бг смешки
преди 2 години
ЯВНО ИМА защо ....у БГ е още по-зле ! Сигнализирай за неуместен коментар