Колко антитела са ни необходими за пълна защита срещу Делта?

500 IU или повече е идеалното количество

08.11.2021 | 10:00 Редактор: Здравко Черкезов
Колко антитела са ни необходими за пълна защита срещу Делта?

За пълна защита от варианта Делта на коронавируса са необходими 300 международни единици антитела в кръвта. Това съобщава пред руския вестник "Известия" Александър Гинцбург, директор на националния изследователски център за епидемиология и микробиология "Гамалея".

"Установихме, че 300 IU неутрализиращи антитела (banding antibody units) осигуряват пълна защита от варианта Делта. Но ако имате 500 IU или повече, това е идеално за защита от инфектиране с Ковид-19", казва академик Гинцбург.

В изследването, осъществено със съдействието на московските здравни власти, са участвали 4000 жители на руската столица.

Според директора на изследователския център, ограниченията с цел борба с коронавируса на практика са безполезни, ако не бъдат съчетани с необходимото ниво на ваксинация, информира БТА. 

Той припомня, че по изчисления на московското кметство броят на ваксинираните е нараснал четворно на дневна база, "а трябва да нарасне 10 пъти". Тогава, по думите на Гинцбург, "ще може да надвием тази инфекция за няколко месеца".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК