Пандемията не е към своя край: Затягат мерките в редица държави

Във Франция се проведе експеримент дали Ковид-19 се разпространява между ваксинирани

25.10.2021 | 13:41 Редактор: Теодора Патронова

Световната здравна организация предупреди – пандемията е далеч от своя край. А в някои държави се затягат мерките срещу разпространението на заразата.

В Румъния се връща вечерният час. В шест региона на Русия започват неработни дни за хората до 7 ноември.

Заради високия скок на заболели от коронавирус, в Румъния се въвежда вечерен час, който ще е в сила от 22:00 до 05:00 часа. Излизането ще бъде забранено. Изключение ще има за ваксинираните или преболедувалите. Обществените места на закрито ще се посещават само със "зелен сертификат". Изключение има за хранителните магазини, аптеките и религиозни храмове.

Още по-строги мерки са в сила в Русия. От днес в шест региона на страната хората няма да работят. Президентът Владимир Путин определи платени неработни дните от 28 октомври до 7 ноември.

В Чехия носенето на маски на закрито става задължително, включително на работното място.

От Световната здравна организация алармираха, че пандемията е далеч от своя край.

Директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус подчерта, че пандемията ще приключи, когато светът реши да сложи край.

"Нещата са в нашите ръце. Ние имаме всички необходими инструменти, както обществени, така и медицински. Но светът не ги използва добре", добави той.

Във Франция се проведе експеримент – разпространява ли се Ковид-19 между ваксинирани. За целта в нощен клуб, на закрито, без маски са участвали само ваксинирани хора, за да се провери как и дали вирусът се предава.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
"подчерта, че пандемията ще приключи, когато светът реши да сложи край"Те много държави решиха да я приключат ама като гледам още няма такива Сигнализирай за неуместен коментар