САЩ ликвидираха лидер на "Ал Кайда" в Сирия

Елиминирането му ще затрудни терористичната група извършването на терористични атаки

23.10.2021 | 10:05 Редактор: Искра Ангелова
САЩ ликвидираха лидер на

Американските военни в петък са нанесли въздушен удар в северозападната част на Сирия, при който един от лидерите на терористичната групировка "Ал Кайда" е бил ликвидиран. Това се казва в изявление на Централното командване (CENTCOM) на въоръжените сили на САЩ, цитирани от TACC.

"При американски въздушен удар в Северозападна Сирия бе убит днес високопоставения лидер на "Ал Кайда" Абдул Хамид Ал-Матар. Нямаме информация за смъртта на цивилни граждани в резултат на удара, нанесен с помощта на (безпилотния) самолет MQ-9", се казва в документа, информира "Фокус".

"Ал Кайда" продължава да представлява заплаха за Америка и нашите съюзници. "Ал Кайда" използва Сирия като убежище за възстановяване, координиране с клетките си и планиране на операции извън страната и извършване на терористични атаки," заявиха от Централното командване. Американските военни добавиха, че елиминирането на един от лидерите "ще затрудни терористичната група при планирането и извършването на терористични атаки".

В изявлението се подчертава, че американската страна ще продължи да нанася удари по бойци на "Ал Кайда" и други терористични групи, които възнамеряват да навредят на Съединените щати.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК