Съмнение в шпионаж: Sputnik V е правена с крадена формула?

Съмнението е за кражба на формулата на ваксината срещу Ковид-19 на AstraZeneca

11.10.2021 | 20:08 Редактор: Елеонора Танева
Съмнение в шпионаж: Sputnik V е правена с крадена формула?

Съмнение за кражба на формулата на ваксината срещу Ковид-19, разработена от AstraZeneca и Оксфордския университет. Британският вестник Sun има публикация, в която твърди, че шпиони за руското правителство са откраднали формулата, която била необходима за да може то да разработи своя собствена ваксина - Sputnik V.

Медията се позовава на неназовани британски официални лица и твърди, че руски агент е получил информацията "лично".

"Службите за сигурност казват, че имат доказателства, че един от шпионите на Владимир Путин е задигнал жизненоважните данни", допълва изданието, цитирано от "Монитор".

Подробности за предполагаемия шпионаж не се съобщават, само се отбелязва по-стара информация, че руски хакери са се опитали да получат информация за ваксините от западни компании през 2020 г.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
О' Нуф Рий II
преди 2 години
Когато се оказа, че работи, все пак - от тях били "откраднали Формулата".Чудна работа: АКО наистина би била тяхна, защо ингилизите първи не излязоха с тази ваксина? И защо, тогава, смъртността от тези ваксини, по данни отпреди 2-3 месеца, силно се различава? Помня едни числа от 39/млн за Астра-Сенека и 2/млн за Спутник-V, т.е.19,5 ПЪТИ ПО-ВИСОКА при ингилизката версия. Прави ли ви впечатление?ПОЧТИ 20 ПЪТИ повече хора умират от нея но, на нас, ни я наложиха по търговски съображения. Е,"браво ... Сигнализирай за неуместен коментар