fallback

Самолет със 149 пътници на борда се приземи аварийно във Филаделфия

Причина за инцидента е повреда с колесника.

14.03.2014 | 12:34 Автор: Мариета Иванова

Самолет на американската компания U.S. Airways със 149 пътници на борда се приземи аварийно на Международното летище във Филаделфия. Причина за инцидента е повреда с колесника. Няма тежко пострадали.

В същото време фокусът на търсенето на изчезналия самолет на Malaysia Airlines се измества постепенно на Запад. Говорителят на Белия дом Джей Карни обяви, че американски специалисти помагат в търсенето. Те са се натъкнали на нова следа, но отказват информация засега, за да се избегнат спекулации.

В търсенето се включи и американската интернет компания DigitalGlobe, която мобилизира своите потребители в търсенето на изчезналия самолет. DigitalGlobe разполага с огромна база данни сателитни снимки, които покриват периметър от 3200 кв. км. от океана.

Чрез сайта Tomnod.com всеки може да се включи в търсенето на отломки или следи от самолета именно чрез изображенията с голяма резолюция. До момента в търсенето са се включили 115 хиляди интернет доброволци. Онлайн картите пък са били разгледани 14 милиона пъти в последните дни.

DigitalGlobe прибегне до помощта на интернет потребителите, когато тайфунът „Хаян“ удари Филипините през ноември миналата година. Тогава доброволците в търсенето локализираха 60 хиляди предмета на интерес и помогнаха за нарисуването на цялостната картина на унищоженията.

fallback
Още от Свят
fallback