"Болката от глада": Бразилци се хранят с животински трупове (18+)

"Мина толкова много време, откакто за последно хапнахме хубаво месо", споделя жена

05.10.2021 | 14:48 Редактор: Искра Ангелова

 

Бразилия беше потресена от снимки на хора, които ровят в купчина с останки от трупове на животни в страната. Фотосите показват размерите на глада, на който е подложена голяма част от най-многолюдната нация в Латинска Америка.

Кадрите са заснети миналата седмица от фоторепортера Домингос Пейшото в Рио де Жанейро. На тях се виждат бразилки, които търсят парче месо в камион, който транспортира изхвърлени карантии и кости. Те били превозвани до фабрика, която произвежда храна за домашни любимци.

"Има дни, в които просто ми се иска да плача", казва шофьорът на камиона Хосе Дивино Сантос пред репортера Рафаел Насименто де Суза, отразяващ историята с Пейшото за вестник "Екстра" в Рио.

"Преди се е случвало хората да молят за кокали за кучетата си. Тези дни те молят да си потърсят нещо за храна", добавя Сантос, който позволява на нуждаещите се да ровят из животинските остатъци, събрани от супермаркетите, пише БГНЕС.

51-годишната чистачка Дениз да Силва казва, че трябва да нахрани петте си деца и 12-имата си внуци, след като скоро е загубила съпруга си.

"Мина толкова много време, откакто за последно хапнахме хубаво месо – това беше преди пандемията... Толкова съм благодарна за това", споделя Силва.

Снимките, едно от които се появи на първа страница на вестник "Екстра" под заглавието "Бразилия 2021: болката от глада", предизвикаха незабавни протести в страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК