Шефът на Pfizer прогнозира кога ще свърши пандемията, но при едно условие

Не мисля, че ще можем да живеем нормален живот без ежегодна ваксинация, коментира Алберт Бурла

27.09.2021 | 09:56 Редактор: Елеонора Танева
Шефът на Pfizer прогнозира кога ще свърши пандемията, но при едно условие

Вижда се краят на пандемията и връщането към нормалния живот. Това прогнозира главният изпълнителен директор на американската компания за ваксини Pfizer Алберт Бурла.

Според него е възможно в рамките на една година пандемията от Ковид-19 да бъде овладяна. Като особено условие той посочи нуждата от ежегодни ваксинации на населението.

"Вярвам, че ще можем да се върнем към нормалния живот. Но не мисля, че ще можем да живеем нормален живот без ваксинация", коментира Бурла в ефира на ABC, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че скоро компанията ще представи данни от проучване на своята ваксина, проведено върху деца на възраст 5-11 години. Те ще бъдат предоставени на Американската администрация по храните и лекарствата. Според Бурла проучването е доказало ефективността и надеждността на лекарството за тази възрастова група.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
МоРсКи
преди 2 години
Ще се върнем към нормален живот но ще ни дупчете всяка година? Айде да си лягаш! Те хората тотално откачиха какъв нормален живот? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
860 антитела
преди 2 години
Повече хора измряха от глад, депресия и самоубийства, отколкото от пЛандемията. Продължавайте да им вЕрвате... Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
хахах
преди 2 години
..и само по заглавието можех да позная какво ще е условието... А вие? Сигнализирай за неуместен коментар