Продължава издирването на изчезналия от радарите малайзийски самолет

Нови доказателства водят разследващите органи към версията за терористичен атентат

09.03.2014 | 09:17 Редактор: Елена Кирилова
Продължава издирването на изчезналия от радарите малайзийски самолет

Самолетът на авиокомпания Malaysia Airlines, който вчера изчезна от радарите в близост до Виетнам, все още не е открит.

Нови доказателства водят разследващите органи към версията за терористичен атентат. В издирването са се включили военнослужещи и спасителните служби на Виетнам, Малайзия, Сингапур и Филипините, разкриха малайзийските власти.

В помощ на групите, търсещи изчезналия пътнически самолет, ФБР изпраща агенти и технически експерти.

Подозренията за терористичния акт са възникнали във връзка със съобщенията, че на борда на самолета не са били двама пътници - италианец и австриец, които обаче са били регистрирани за полета. Според властите на Австрия и Италия паспортите на пътниците са били откраднати, пише Ройтерс. Съобщенията в медиите гласят, че двамата в момента се намират на сигурно място.

До момента няма установени данни за тероризъм, твърдят представители на администрацията на САЩ. Същевременно компания за полупроводници в американския щат Тексас е заявила, че 20 нейни работници са се намирали на борда на самолета.

Има информация, че летателната машина се е разбила в морето край Виетнам, но тя все още не е потвърдена, тъй като не са установени още координатите на самолета, съобщи компанията собственик.

Самолетът, който изпълняваше полет от Куала Лумпур до Пекин, не е влязъл във въздушното пространство на Китай и не е установявал контакт с китайските диспечери, пише Синхуа.

Повече по темата вижте във видеото!