Самолет на Malaysia Airlines е в неизвестност

Малко преди да стигне територията на Виетнам пилотът е загубил връзка с авиодиспечерите

08.03.2014 | 13:14 Редактор: Елена Кирилова
Самолет на Malaysia Airlines е в неизвестност

Самолет на авиокомпанията Malaysia Airlines е в неизвестно от часове. Той е изпълнявал полет от Куала Лумпур до Пекин, а на борда му има 239 души, пише BBC. Малко преди да стигне територията на Виетнам пилотът е загубил връзка с авиодиспечерите.

Най-вероятно летателното средство е паднало в океана, сочи предварителната информация. Вече е започнала операция по издирването му. На летището в Пекин се събраха роднини на пътниците, които очакват да получат повече информация по случая.

Полет MH370 е изгубил контакт в 20:40 ч. българско време, гласи официалното изявление на авиокомпанията. По план самолетът е трябвало да се приземи в Пекин в полунощ българско време, но в крайна сметка не е влязъл в китайското въздушно пространство.

По данни на авиокомпанията той се е движил на височина 10700 метра преди да изпадне в неизвестност. Екипажът не е съобщил да има проблеми с машината.

Китайското външно министерство и отговорните институции активираха различни механизми за извънредна ситуация. Те обявиха, че правят всичко възможно, за да получат повече информация.

На борда на изчезналия самолет има пътници от 14 държави, а най-голям брой са тези от Китай, Малайзия и Индонезия. Няма български граждани на борда на летателното средство.

Подробности вижте във видеото!