Убийство на служител в бензиностанция заради предпазна маска потресе Германия

Заподозреният отишъл на следващия ден до полицейския участък, за да се предаде

21.09.2021 | 15:11 Редактор: Юлия Христова
Убийство на служител в бензиностанция заради предпазна маска потресе Германия

Германия е обхваната от шок и възмущение, след като 20-годишен работник на бензиностанция беше застрелян от клиент, ядосан, че е помолен да си сложи маска, докато си купува бира.

Убийството е извършено в събота вечерта в провинция Рейнланд Пфалц и се смята за първото в Германия, свързано с правителствените правила за коронавирус, съобщава БГНЕС.

Конфликтът е възникнал, когато касиерът-студент, казал на клиента да си сложи маска за лице, каквито се изискванията във всички магазини в Германия. След кратък спор мъжът си тръгнал.

Около час и половина по-късно заподозреният се върнал, като този път бил с маска на лицето. Но докато носи бирите си към касата, той свалил маската и се разгорял нов спор.

"След това извършителят вади пистолет и го застрелва право в главата", каза прокурорът Кай Фурман пред репортери.

Заподозреният 49-годишен германец, е отишъл на следващия ден до полицейския участък, за да се предаде, след което е арестуван.

По време на разпита е заявил пред полицията, че се чувства "притиснат" от мерките срещу коронавируса, които възприема като „непрекъснато нарастващо нарушение на правата му“ и не е виждал „друг изход“, каза Фурман.

Катрин Гьоринг-Екард, парламентарният лидер на "зелените", написа в Twitter, че е "дълбоко разтърсена" от убийството, което според нея е "жестокият резултат от омразата".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК