Фаучи: Как да избегнем 1 милион жертви на Ковид-19 в САЩ?

Поне 70 милиона американци имат право на безплатна ваксина, но все още не са я получили

20.09.2021 | 09:19 Редактор: Искра Ангелова
Фаучи: Как да избегнем 1 милион жертви на Ковид-19 в САЩ?

Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ, се надява, че благодарение на мащабната ваксинационна кампания смъртността от коронавирус в страната няма да надхвърли 1 милион души, съобщи СNN.

"Надявам се това да не се случи", каза той. "И съм сигурен, че подобен сценарий не може да се счита за неизбежен. Имаме всички възможности за това - надеждни и ефективни ваксини както на теория, така и на практика. Ако по-голямата част от населението е ваксинирано, това определено няма да се случи", каза инфекционист номер едно в САЩ. Той припомни, че поне 70 милиона американци имат право на безплатна ваксина, "но все още не са я получили", информира БГНЕС.

Според университета Джон Хопкинс, който прави изчисленията си въз основа на информация от федералните и местните власти, повече от 42 милиона случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в САЩ от началото на пандемията, а над 673 000 души са починали. Страната е на първо място в света и по двата показателя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК