Англия се отказа от ваксинационните паспорти?

Хората би трябвало да представят доказателства за двойна ваксинация или отрицателен тест

12.09.2021 | 16:30 Редактор: Искра Ангелова
Англия се отказа от ваксинационните паспорти?

Англия се отказа от плановете за въвеждане на ваксинационни паспорти за достъп до нощни клубове и големи събития в Англия, заяви здравният министър на Великобритания Саджид Джавид, цитиран от BBC.

Саджид Джавид каза пред BBC: "Не бива да правим неща заради самите тях".

Той каза, че правителството е разгледало доказателствата, добавяйки: "Имам удоволствието да кажа, че няма да продължим с тези планове".

Смяташе се, че планът, който беше подложен на критика от бизнеса и някои депутати, ще бъде представен в края на този месец.

Офисът на премиера обаче подчертава, че тези планове ще бъде запазени "в резерв", ако е необходимо през есента или зимата, съобщава "Фокус".

Съгласно схемата, хората би трябвало да представят доказателства за двойна ваксинация, отрицателен тест за Ковид-19 или завършване на самоизолация след положителен PCR тест - за да получат достъп до клубове и други събития с участието на много хора.

Асоциацията на нощните клубове и заведения предупреди, че тези планове биха могли да осакатят индустрията и да поставят нощните клубове в положение на дискриминация.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
политика
преди 2 години
Още повече, че новите варианти на вируса заразяват без да се интересуват дали си ваксиниран! А фармацевтичните компании не бързат да правят нови ваксини, тъй като не смогват да задоволят търсенето със съществуващите. Сигнализирай за неуместен коментар