Мицотакис каза "стоп" на поскъпването на тока в Гърция

Премиерът обяви социални и икономически мерки в подкрепа на хората и бизнеса

12.09.2021 | 10:24 Редактор: Елеонора Танева

Ограничават поскъпването на тока в Гърция. Това ще стане с държавни субсидии, заяви на панаира в Солун премиерът Кириакос Мицотакис.

Срещу високата безработица се увеличава броят на субсидираните работни места. За младежи на възраст до 29 години, които са за първи път започват работа, държавата отпуска по 1200 евро за първите шест месеца, като сумата се разпределя между работодателя и работещия.

Отменя се данъкът на мобилните услуги за младежите и се намалява за останалите потребители. Намалява се данъкът върху фуражите за фермерите. С два пункта пада и данъкът върху приходите на компаниите.

Решението на премиера идва след масови протести в Солун, насочени и към икономическата политика на правителството.

Недоволството си изразиха стотици, които протестираха освен срещу високите цени на стоките от първа необходимост и безработицата, и срещу влизащите в сила по-строги мерки в борбата с Ковид-19 и задължителната ваксинация. От утре в закрити пространства, като кина, барове и ресторанти ще се изисква сертификат за ваксинация или отрицателен тест, направен не по-късно от 48 часа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ДА ОБАЧЕ. . . .
преди 2 години
Тяхното там не е социализъм и комунизъм и за това ще им падат данъците . А ние сме били петдесет години под социализъм и комунизъм и още тридесет след това в пост комунизъм . . . ами ще измираме и ще намаляваме като хора , но данъците няма да намаляваме . Тук не е Гърция , тук има само соцкомунизъм и данъци ! Сигнализирай за неуместен коментар