Тръмп: Решението на Байдън за Афганистан е "позорно"

Той използва годишнината от атентатите в САЩ, за да атакува настоящия президент

12.09.2021 | 08:27 Редактор: Елеонора Танева
Тръмп: Решението на Байдън за Афганистан е

Доналд Тръмп използва годишнината от атентатите в САЩ, за да атакува за пореден път Джо Байдън заради изтеглянето на войските на САЩ от Афганистан.

Той определи решението като "позорно". Тръмп направи изявление по повод годишнината от атентатите на 11 септември. Видеопосланието на бившия американски президент беше показано на митинг на християнски активисти на централния булевард на американската столица.

"Преживяхме огромен, огромен срам през последната седмица, случи се ужасно нещо, ужасни решения бяха взети от тази администрация", каза Тръмп, имайки предвид изтеглянето на войски от Афганистан. 

Митингът на християнски активисти, който показваше видеопосланието на Тръмп, първоначално не беше съчетан с двадесетата годишнина от атентатите на 11 септември.

Политическите противници на Байдън критикуват процеса на изтегляне на американските сили от Афганистан. След бомбардировката на 26 август на летището в Кабул, при която загинаха повече от 200 души, включително 13 американски войници, редица влиятелни републиканци призоваха за оставка или импийчмънт на Байдън, което го накара да позволи нападението в афганистанската столица.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК